Håndværkerfradrag

Håndværkerfradrag

Bolig-Jobordningen fortsætter og gøres til en permanent ordning

Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået aftale omkring finansloven som betyder at bolig-jobordningen fortsætter, og samtidig gøres ordningen permanent.

​For​ hver person over 18 år der bor i husstanden, kan du trække op til 18.700,- kr. fra i skat, hvoraf de 12.500,- kr. er “øremærket grønne investeringer”, som for eksempel isolering af hulmur loft, krybekælder og etageadskillelse. De sidste 6.200,- kr. gives til service ydelser som bl.a. rensning af fliser på terrasser og i indkørsler.

Fritidsboliger er også omfattet af håndværkerfradraget. Det gælder både sommerhuse, fritidsboliger og ferieejerlejligheder, uanset om de ligger i Danmark eller i udlandet.

Det er de samme typer udgifter, du kan trække fra for fritidsboliger som for helårsboliger. Du får dog kun et årligt samlet fradrag for serviceydelser og for håndværksydelser.

Ud over de generelle betingelser gælder følgende for fritidsboliger:

  • Det er kun ejeren af fritidsboligen og ejerens ægtefælle, der kan få fradrag.
  • Hvis fritidsboligen har været udlejet en del af året, er der ikke fradrag for serviceydelser i form af rengøring, vinduespudsning, havearbejde mv.
  • Du skal betale ejendomsværdiskat af fritidsboligen.
  • Selvom du både har helårsbolig og fritidsbolig, kan du højst få et årligt fradrag på 6.200 kr. i serviceydelser i 2020 (6.100 kr. i 2019) og 12.500 kr. i håndværksydelser i 2020 (12.200 kr. i 2019).

Vil du være sikker på, at du kan nå at udnytte muligheden for at fradrage arbejdslønnen i år, så vent ikke for længe med at bestille et gratis konsulent besøg af en af vore Energivejledere. Ring på tlf. 21 94 39 75  eller brug vores kontaktformular her på siden.

Hulmurs isolering

Hulmur

Krybekælder isolering

Krybekælder

Isolering af kælder

Etageadskillelse

Kontakt os