Læs om loft

Isolering af loft

  • Spar på varmen
  • Få et bedre indeklima
  • Forøg boligens værdi
  • Reducer co2 udslippet

Bestil et gratis isolerings-tjek

Ring på tlf. 21 39 52 59 eller tlf. 21 94 39 75 og bestil et gratis besøg af én af vores Energivejledere. du kan også vælge at udfylde kontaktformularen her på siden, så ringer vi dig op.

Spar op til 10 % lige nu

Loft isolering

Mange huse bygget helt frem til starten af år 2000, er isoleret med 200 mm eller mindre på loftet. Med årene kan den eksisterende loftisolering være trådt flad, og ligger måske ikke længere optimalt. Her er der mange penge at spare ved at få efterisoleret. I dag er minimumskravet til loftisolering 350 mm, og lavenergi hele 400 mm. Den bedste måde at opnå dette på, er ved at udblæse granulat, oven på den eksisterende loftisolering. Granulatet fylder alle sprækker og revner. Den lægger sig som en tæt dyne oven på den eksisterende loftisolering, og fjerner alle kuldebroer.

Manglende eller utæt dampspærre:

I huse fra før ca. 1960 er der som regel ingen dampspærre, og i huse fra før ca. 1985 er dampspærren ikke tilstrækkelig tæt. Her skal man være forsigtig med at isolere med mere end ialt 200 mm på loftet, hvis man anvender traditionel mineraluld. Den varme luft som trænger op gennem loftet vil gradvist blive afkølet, og vil nå sit dugpunkt inden den slipper fri af isoleringen. Det betyder at den kondencerer inden i isoleringen og vil med tiden fugte denne op, hvilket kan give anledning til råd og svamp i tagkonstruktionen. Ring på tlf. 21 39 52 59 eller tlf. 21 94 39 75 og få et gratis besøg af vores Energivejleder.

Undgå fugt, råd, og svamp:

Hvis man isolere med papiruld oven på den gamle isolering, kan man roligt have mere end de 200 mm isolering på loftet selvom dampspærre mangler eller ikke slutter helt tæt. Papirulden har en væge effekt, det vil sige at den trækker fugten op til overfladen så den kan ventilere bort. Undersøgelser foretaget af Teknologisk institut på huse hvor loftet var isoleret med 400 mm papiruld, og hvor der ikke var nogen dampspærre, viste ingen tegn på fugt, hverken i isoleringen eller tagkonstruktionen. Er du i tvivl så ring og bestil et gratis konsulet besøg. Ring på tlf. 21 39 52 59 eller 21 94 39 75 eller udfyld kontaktformularen her på siden.